måndag 16 april 2012

Tvåändsstickade vantar

På  tvåändsstickningskursen  på HV som jag lyckligtvis går på fick jag lära mej att  sticka en mudd som ser ut som en uppvikt kant.
Jag stickade vantarna i Kampes z-tvinnade. Det är inte samma lyster i det garnet som i Wåhlstedts men men. Det hela började som ett prov.
På hemväg från stugan såg vi dessas tre vackra älgar.














2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

oj oj nu får du guldstjärna av fröken! Fina. Jag avvaktar med mina fingervantar för att få råd och dåd på stickfärden av resten

sicken tur att ni inte krockade med någon av de där långbeningarna....vi har gjort det på väg upp till gården en jul. Bilen fick lämnas till verkstad och så hade vi hyrbil...min dåvarande man såg ut som om han blivit misshandlad. Det var rutan som åkte in och smällde till honom i ansiktet - i övrigt skadades ingen (jag och två barn).

Anonym sa...

Dundergök skriver i sin blogg att det enda som Wåhlstedt har är lystern, annars tyckte hon det var ett skitgarn. Hon skriver följande: "Garn; Wålstedts z-tvinnade tvåändsstickningsgarn naturvitt och svart. Nu ska jag toksvära i hemslöjdskyrkan. Fy f-n vilket skitgarn! Trassligt och ojämnt spunnet, om man klickar upp bilderna så tror jag tom att det syns på närbilderna hur ojämnt slutresultatet blir även efter en lätt valkning. Glansen i garnet är jättevacker men det är också allt. Jag bestämde mig för att ge det en sista seriös chans och jag blev lika besviken igen. Jag blir lite arg också när så många säger att det i stort sett är det enda garnet som det går att tvåändssticka i. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; det går alldeles utmärkt att tvåändssticka i vilket garn som helst bara man själv gillar det."

Jag har hört att många som tvåändsstickar föredrar Kampes framför alla andra garner!