lördag 30 oktober 2010

Mössa

Nu hoppas jag bara att mössan inte blir för liten. Mönstret är så roligt att sticka. Pomatomus heter det första gången jag såg det i Knitty som socka, men omvandlat till mössa men inte av mej. Medea stickade en hel tröja i mönstret. Det är fjärde mössan i det här mönstret, fortfarande roligt att sticka.

fredag 29 oktober 2010

Hemlispaket


Åh så härligt det kan vara att vänta, den som väntar på nåt gott .... Detta ljuvliga paket fick jag av min hemlis, tusen tack.
Allt perfekt mörk choklad, rött te grönt garn, mönster på en sjal som jag tittat på och nog har tänkt sticka och så doftande ljus, en sån härlig fredag det blev. Allt inslaget i "Ny Teknik" tidning, jag undrar vem du är hemlis.

söndag 24 oktober 2010

Monday Morning på en söndag

Efter att ha repat upp upprepade gånger och stickat om är min Monday Morning kofta klar. Garnet Rowan wool cotton köpte jag i Boden hos Ida Nilsson. Knapparna de hade jag i knappburken.
Men vem är det om har min kofta på sig? Så många hakor och är hon gravid?
Ja det där med självinsikt är inte lätt.

måndag 11 oktober 2010

Äntligen!

Ja äntligen är den svarta haapsalusjalen klar, det har tagit lång tid att få den färdig. Mönstret var inte svårt, men först hade jag en rundsticka i trä som är lite melerad (knit pro), men då såg jag inte det svarta garnet men när jag bytte till en Addi lace blev det bättre, men att se maskorna när man stickar i svart är svårt, tycker i alla fall jag.
Men nu är den till slut klar för leverans i morgon, till dottern.

tisdag 5 oktober 2010

Mot HV

Så här lugnt och stilla var det i söndagsmorse då jag var på väg att ta Djurgårdsfärjan för att komma till Handarbetets vänner, och kursen stickresan.



Vi har gjort två stop på vår stickresa genom Sverige, Gotland och Skåne.
Den bruna påbörjade stickningen ska bli en veckad sjal så småningom. Den vita mudden ska få en kompis.