lördag 25 april 2009

Non stick


Man kan se på saker på olika sätt. Jag har haft semester och haft det så bra, suttit på ett renskinn och stickat. Stickat så mycket att jag nu har ont i tummen, och kan inte sticka en maska. Så kul hade jag det. Men det går väl över,  inte kuligheten utan ontet, under tiden är jag ute i trägården och rensar. 
Jag  köpte en bukett ranukler, det har jag inte i trädgården.

måndag 20 april 2009

Mikrofärgning


Nu har jag provat att färga i mikron med Färgkrafts färger. Det är ett bomullsgarn som ska bli till en Junosjal åt, ja det är än så länge hemligt inte för mej, men för den som ska få den.

Mera isstickning

Så här såg det ut när min kusin satt ute på ett renskinn och stickade. Lovikka-vantar ska det bli.
På ett annat renskinn låg en påbörjad Abotanicity. Jag trodde att den skulle bli till mej, men dottern provade den i söndagskväll och då......

lördag 18 april 2009

Aprilsocka


Att sitta på ett renskinn i solen och sticka, det är härligt. 
Eftersom jag stickade den  första strumpfoten fel, jag läste inte hela beskrivningen till stickameras aprilsocka, diagonal lace socks så stickade jag den  andra strumpfoten på samma sätt. Skaftet stickade jag som det skulle vara. Så här blev resultatet. Blir det godkännt i sockklubben?
                                        

måndag 6 april 2009

Att läsa eller inte läsa hela beskrivningen


Igen. Inte läste jag hela beskrivningen inte. Fast vi på HV-kursen sagt att det är bra eftersom man då slipper att sticka fel. Ganska bra blir det men inte som det ska vara.
Jag stickade inte ett rätt varv emellan.
Det skulle alltså vara april månads socka i stickameras sockklubb.
Som tröst har det kommit en ny muminmugg i samlingen.

lördag 4 april 2009

Vilken dag



Först var det syfestival jag köpte papperssnören som ska bli tabletter, symönster  från svenska mönster som ska bli klänning och tunika, z-spunnet garn från wålstedts. Jag vet att man inte behöver ha det  när man tvåändsstickar men men så vackert garn kunde jag inte motstå. Sen var det väl lite mer som slank ner i ryggsäcken. Till exempel tyg från Stina Jakobsson. Observera garnhållaren eller vad det heter som jag köpte från sätergläntan
Hemma  blev det en rundtur i trädgården, blåsippor och krokus som blommar för fullt. Livet är härligt.